Pasta jajeczno-pieczarkowa

pasta2

Ta pasta jest wariacją na temat pasty jajecznej. Przypomina ją w smaku, ale jednak jest trochę inna. A ponieważ jaja w diecie biegacza pełnią bardzo ważną rolę (o zaletach jaj możesz przeczytać TUTAJ) to każdy sposób na ich przygotowanie zasługuje na uwagę, a szczególnie ten z dodatkiem innych, zdrowych, aromatycznych składników.

pasta1

Do przygotowania tej pasty potrzebujemy:

3 jajka

6-8 średnich pieczarek

½ łyżeczki masła klarowanego

1 łyżka szczypiorku

1 łyżka natki pietruszki

1 łyżeczka musztardy

2-3 łyżki tartego żółtego sera

sól

pieprz

gęsty jogurt naturalny (1 łyżka) lub/i majonez (1 łyżeczka)

pasta

Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki kroimy w niedużą kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pieczarki. Smażymy kilka minut co jakiś czas mieszając. Gdy pieczarki będą usmażone, studzimy je, a następnie dodajemy starte na tarce jajka na twardo oraz resztę składników. Doprawiamy solą i pieprzem i łączymy wszystko z jogurtem lub/i majonezem.

pasta3

Smacznego!

 

 

2 komentarzy do “Pasta jajeczno-pieczarkowa

    ~magma

    (9 kwietnia 2014 - 10:28)

    smaczny pomysł:)

      Kuchnia Biegacza

      (9 kwietnia 2014 - 19:39)

      Bardzo lubię 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *